Floaten is een vorm van hydrotherapie (bewegen in warm water). Het water word verwarmd tot een aangename (lichaams)temperatuur van 35-37 graden.  Het warme water doet denken aan de tijd in de baarmoeder en zorgt voor totale ontspanning.

 

Alle sessies starten met ongeveer 20-25 minuten floaten. Na het omkleden van je baby, plaatsen we de neckfloat om het nekje van je baby en kan het floaten beginnen. Met de speciale neckfloat kan je baby zelfstandig en vrij bewegen in het water.

 

De zachte druk van het water en de golfjes die ontstaan door het rondtrappelen, zorgen voor een een positief gevolg voor de spierontwikkeling en longcapaciteit.

 

De tijd die je baby in het water ligt, hangt af van zijn of haar reactie. Je bekijkt hoe je baby reageert en passen hier de floating-tijd op aan. Floaten is namelijk erg intensief voor je baby! 

 

Mocht je vaker langs komen, zul je merken dat  je baby meer kracht zal ontwikkelen en het leuker zal vinden om langer te floaten. Wanneer je regelmatig komt, houden we tot maximaal 30 minuten floaten aan.

 

Een floatsessie voor één babytje is €45

Komen er 2 babytjes tegelijk zwemmen (duofloat) dan is deze sessie €80 

 

!! Op dit moment is het nog niet mogelijk om online een afspraak in te plannen voor het floaten, vanaf medio november is dit wel mogelijk!!